8000 Székesfehérvár, Máriavölgy utca 47. Telefon: 06/22/300-119, 06/30/989-2299

 

 

Kezdőlapra

Éttermünkről 

Étlapunk

Házhoz szállítás

Pizza, Gyros, spagetti

Svédasztalos ebéd

Rendezvények

Fotók

Receptek

Gasztro szótár

A Bory-vár

Kapcsolat

Rendezvények

Esküvők, családi  és céges rendezvények. Eljegyzés, keresztelő, aranylakodalom, gyerekzsúr, osztálytalálkozók, baráti rendezvények.

ESKÜVŐI ételsor-ajánlatok

Esküvői lebonyolításában nagy tapasztalatokkal rendelkező
éttermünk az alábbi kínálattal várja a kedves házasulandókat és vendégeiket...

Általános iskolai BALLAGÁSI ételsor ajánlatunk

Ha éttermünkben szeretnék az általános iskolai ballagást követő családi eseményt megrendezni, az alábbi kínálattal várjuk a kedves  vendégeiket...

Középiskolai BALLAGÁSI ételsor ajánlatunk

Ha éttermünkben szeretnék a középiskolai ballagást követő családi eseményt megrendezni, az alábbi kínálattal várjuk kedves  vendégeiket...

Receptek

Néhány egészen különleges recepttel szeretnék megajándékozni Önt

Gasztro szótár

Vajon mit is jelenthet a Csáki, vagy a hentes módra és sok más kifejezés az ételek nevében? Segítünk Önnek eligazodni  

A Bory-vár

A romantikus lovagvár az Öreghegyen a Máriavölgy utca 54. szám alatt, éttermünkkel szemben található. A vár látogatható, ma már múzeum...    

 

 

Üzletünk által elfogadott utalványok:

 

 

 

 

 
 

 


 

 

 

Étlapunkat a kalendáriumnak megfelelően változtatjuk, mindig új és érdekes ételekkel bővítjük kínálatunkat. Az aktuális étlap szerkesztésénél gondolunk az évek óta a kedvencek listáján szereplő ételekre is, azokat megtartjuk, de újjá varázsoljuk. Az étlapunkon szereplő ételeinkkel örömteli pillanatokat, kellemes gasztronómiai élményeket szeretnénk nyújtani Önöknek. Nyitvatartási időben, elvitelre az étlapról választott ételt elkészítjük.

 
A' La Carte étlapunk (ejtsd: "álákárt")      

Az A' La Carte  francia szó jelentése: étlap szerint, az étlapról választva. Tehát, ha egy étterem a' la carte rendszerben működik, mint a éttermünk is, akkor az étlapról szabadon válogathatjuk össze magunknak a kívánt fogásokat.

 
Hideg előételek:      

Az előétel kitűnő felütése lehet a menüsornak, és amennyire látványos egyszerűen annyira finom is. Nem beszélve arról, hogy egy baráti összejövetel alkalmával magukban is remekül bevethetők a csipegetni való falatkák.

 
Tatár beefsteak pirítóssal 1.780,-
Görögsaláta 1.280,-
Cézársaláta csirkemellfilével vagy tonhallal 1.380,-
Levesek:      

A levesek egyszerűek, finomak és laktatók, ugyanakkor kimondottan jót tesz a szervezetünknek.

 
Erőleves májgombóccal 460,-
Póréhagymakrém leves sonkás gombóccal 460,-
Parmezános brokkoli leves 550,-
Kassai csirkeragu leves 650,-
Tejszínes őszibarackkrém leves 460,-
Meleg előételek:      

A sikeres előétel legfőbb titka, hogy ne legyen laktató, és ne legyen nehéz a gyomornak. Legfőbb funkciója, hogy meghozza az étvágyat a főfogások elfogyasztásához. Ebben segít a pikáns fűszerezés és a látványos tálalás.

Snidlinges fetasajt roston salátacsokorral 1.450,-
Cukkini szeletek rántva fűszeres paradicsommártással 1.370,-
Pecsenye kacsamáj friss lecsóval 1.550,-
Rántott camembert áfonyával burgonyakrokettel 1.490,-
Fetával töltött gombafejek rántva vajas kukoricával 1.350,-
FŐÉTELEK

Kóstolja meg szárnyasokból készült ételeinket, sertésből, marhából, hal és vad húsokból készült fogásainkat.

 
A konyhafőnök ajánlata:

Bory-tál (két személyes)

(Sertés flekken szeletek, libamájjal töltött sertésborda rántva, roston  csirkemell, sült csülök, amit héjas burgonyával, zöldkörettel, párolt rizzsel és sült hagymakarikákkal tálalunk)

6.900,-

Pikáns szarvas ragu kukoricalepénnyel 1.880,-
Libamájjal töltött hátszín (roston) burgonyakrokettel, vajas zöldségekkel 3.870,-
Őzpörkölt választható körettel (galuska, rizs, hasábburgonya) 1.880,-
Szárnyas húsokból:
Baconos csirkemell sajtmártással, rizi-bizivel 1.750,-
Jércemell fűszeres bundában, párolt rizzsel, áfonyás szederrel 1.750,-
Parmezános csirkemell zöldségekkel, hercegnőburgonyával 1.750,-
Pulykamell, libamájjal töltve, bundázva burgonyakrokettel 2.170,-
Pulykamell Valery-módra, párolt rizzsel és hercegnő burgonyával

(A pulykamellet sajttal,brokkolival töltjük,bundázzuk, bő olajban sütjük,  hámozott paradicsomból készült olaszos ízesítésű szósszal tálaljuk)

1.850,-
Spárgával, sonkával töltött pulykamell, hasábburgonyával, Valery szósszal 1.850,-
Libamáj roston, grillezett póréhagymával, fűszeres burgonyapürével 3.450,-
Ropogós kacsacomb aszalt szilvás vöröskáposztával, zsemlegombóccal   2.280,-
Gyros:
Gyros tál pitával (saláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, öntet) 1.150,-
Gyros tál hasábburgonyával (saláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, öntet) 1.390,-
Gyros tál-Extra (hasábburgonya, saláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, feta sajt, pepp. parika, öntet) 1.590,-
Sertéshúsokból:
Sertés szűz diós-mogyorós bundában, vajas ananásszal, rizzsel 1.990,-
Szűzpecsenye libamájas aszaltszilvával-nyárson, hercegnőburgonyával 2.790,-
Máriavölgyi sertésflekken héjas burgonyával, zöldsalátával

(A sertéstarját különleges,pikáns fűszerkeverékkel pácoljuk)

1.790,-
Magvas sertésborda rockfortmártással, rizi-bizivel és sült burgonyával

(A sertésbordát póréhagymával és főtt csülökkel töltjük meg, magvakkal bundázzuk és bő olajban kisütjük)

1.990,-
Sertéscsülök Pékné-módra

(A sertéscsülköt szalonnával, hagymával és sült burgonyából készített raguval borítjuk be)

1.980,-
Marhahúsból:
Hagymás rostélyos héjas burgonyával  3.360,-
Firenzei hátszín rolád roston grillezett zöldségekkel (parajlevéllel és parmezán sajttal töltve, roston) 3.760,-
Borjúpaprikás galuskával 1.890,-
Bélszínérmék paradicsommal, füstölt sajttal grillezve, hercegnőburgonyával 5.880,-
Rockfort sajttal töltött bélszín steak zöldségekkel, burgonyakrokettel 5.450,-
Bélszín mediterrán raguval, röszti tallérral (roston sült bélszín, zöldséges raguval) 5.250,-
Vörösboros marhapörkölt galuskával 1.650,-
Halak:      
Fogasfilé rántva vajas-kapros burgonyával 1.980,-
Fogas steak roston fokhagymás garnélaraguval, rizzsel 2.480,-
Grill pisztráng mandulával, vajas zöldségekkel, burgonyával 2.960,-
Lazacfilé pikáns fehérbor mártással, rizzsel 2.650,-
Paprikás harcsafilé túrós csuszával 1.950,-
Pontyszeletek rántva petrezselymes burgonyával, tartármártással 1.870,-
Desszertek:      

Desszertjeinket látványosan tálaljuk, tányérját a megfelelő alkalomhoz illően díszítjük.

Somlói galuska 550,-
Hátszegi palacsinta (őszibarackos túrós töltelék) vaníliaöntettel 540,-
Somlóival töltött palacsinta mogyorós csoki öntettel  590,-
Susette palacsinta vanília fagylalttal 490,-
A Séf rétes különlegessége fahéjas öntettel 520,-
Forró meggyes pite 450,-
Forró almás pite 420,-
Saláták:      

A saláta sokoldalú fogás, amely mindig sikert arat. Kínálhatjuk étvágygerjesztő előételként uzsonnára és laktató főfogásként húsételek mellé vagy frissítő desszertként.

Uborka saláta 460,-
Paradicsomsaláta 460,-
Ecetes paprika                                                          430,-
Csemegeuborka

350,-

Házi vegyes saláta

420,-

Vitaminsaláta választható öntettel (rockfortos vagy kapros-joghurtos) 

820,-

       

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

       

 Az oldal tetejére