8000 Székesfehérvár, Máriavölgy utca 47. Telefon: 06/22/300-119, 06/30/989-2299

 

 

Kezdőlapra

Éttermünkről 

Étlapunk

Házhoz szállítás

Pizza, Gyros, spagetti

Svédasztalos ebéd

Rendezvények

Fotók

Receptek

Gasztro szótár

A Bory-vár

Kapcsolat

Rendezvények

Esküvők, családi  és céges rendezvények. Eljegyzés, keresztelő, aranylakodalom, gyerekzsúr, osztálytalálkozók, baráti rendezvények.

ESKÜVŐI ételsor-ajánlatok

Esküvői lebonyolításában nagy tapasztalatokkal rendelkező
éttermünk az alábbi kínálattal várja a kedves házasulandókat és vendégeiket...

Általános iskolai BALLAGÁSI ételsor ajánlatunk

Ha éttermünkben szeretnék az általános iskolai ballagást követő családi eseményt megrendezni, az alábbi kínálattal várjuk a kedves  vendégeiket...

Középiskolai BALLAGÁSI ételsor ajánlatunk

Ha éttermünkben szeretnék a középiskolai ballagást követő családi eseményt megrendezni, az alábbi kínálattal várjuk kedves  vendégeiket...

Receptek

Néhány egészen különleges recepttel szeretnék megajándékozni Önt

Gasztro szótár

Vajon mit is jelenthet a Csáki, vagy a hentes módra és sok más kifejezés az ételek nevében? Segítünk Önnek eligazodni  

A Bory-vár

A romantikus lovagvár az Öreghegyen a Máriavölgy utca 54. szám alatt, éttermünkkel szemben található. A vár látogatható, ma már múzeum...    

 


 

Olyan recepteket mutatunk, be honlapunkon amelyeket bárki el tud készíteni. Ezeket a recepteket mi már kipróbáltuk. A receptek között vannak jók, még jobbak. Nekünk mindegyik ízlett! Kívánjuk, hogy az Önök  által elkészített fogások is éppolyan tetszés arassanak otthon, mint nálunk az étteremben.

Receptek      
Tárkonyos pulykaragu-leves

Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg pulyka felsőcomb (de készíthetjük csirke combból, csirke mellből is),1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 2 dkg zeller, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, (lehet konzerv zöldborsó és gomba is), 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 1 db citrom, tárkony ízlés szerint.

Elkészítés:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (leveskockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk, akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

Tanácsok:
Aki nem szereti a gombát, el is hagyhatja, attól még tartalmas és finom leves marad.  Kevés tejjel lehet még lágyítani a leves ízén.

Elkészítési idő: 60 perc
 

Bazsalikomos csirke másképpen

Hozzávalók (4 személyre):

1,2 kg-os csirke, 2 dkg só, 11 dkg margarin, 5 dkg liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 2 dl fehérbor (rizling), 1 evőkanál bazsalikom, 10 dkg eidami sajt, 10 dkg sonka, 2 dl tejföl.

Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk.
Margarint hevítünk, és a lisztbe forgatott csirkét pirosra sütjük. A maradék zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a borral. Sózzuk, a bazsalikommal fűszerezzük, jól kiforraljuk. A lesütött csirkét a mártásba tesszük, pároljuk. Ha puha a hús, apróra vágott sonkát és reszelt sajtot adunk hozzá és a tejföllel átforraljuk.

Tanácsok:
Köretnek párolt rizst kínálunk.

Elkészítési idő: 40 perc

Penne zöldfűszeres krémmártással

Hozzávalók (4 személyre):

2 vöröshagyma, néhány evőkanál olívaolaj, 1 tk. bazsalikom, 1/2 tk. oregánó, 1/2 tk. kakukkfű, 2 pohár tejföl, 2 dl tejszín, só, frissen őrölt bors, 10 dkg márványsajt, 2 paradicsom, penne tészta

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd egy teflon serpenyőben a felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ekkor megszórjuk a zöldfűszerekkel, elkeverjük, és mikor már szépen illatozik, hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, megborsozzuk, végül belemorzsoljuk a márványsajtot. Ekkor sózzuk. A paradicsomokat kisebb cikkekre vágjuk és belerakjuk a mártásba. Öszerottyantjuk és kész. Al dentére főtt pennével tálaljuk.

Tanácsok:
A sajt eleve sós, legyünk óvatosak!

Elkészítési idő: 20 perc

Diós-mascarponés spagetti

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg spagetti, kb. 10 dkg dió , 2 gerezd fokhagyma ,kevés olívaolaj, 3 evőkanál mascarpone, só, frissen őrölt bors, petrezselyemzöld a tetejére

Elkészítés:
A tésztát meg főzzük bő lobogó, sós vízben. Közben elkészítjük a mártást: a diót ledaráljuk és a felaprított fokhagymával együtt kevés olívaolajon kevergetve megpirítjuk. Mikor már illatozik, hozzákeverjük a mascarponét, sózzuk, borsozzuk és a leszűrt tésztával összeforgatjuk. A tetejét apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk, tálaljuk.

Tanácsok:
A sajt eleve sós, legyünk óvatosak!

Elkészítési idő: 20 perc

Medvehagymás rántotta

Hozzávalók (1 személyre):

3 tojás elhabarva, 1 kisebb vöröshagyma apró kockára vágva, 2 evőkanál medvehagymás pestó, só

Elkészítés:
Kevés olajat hevítünk egy teflon serpenyőben és üvegesre pirítjuk rajta a hagymakockákat. Ráöntjük az elhabart tojásokat, rápöttyözzük a pestót, megsózuk és egy falapáttal kevergetve szilárdulásig sütjük, tálaljuk.

A pestó elkészítése:

Hozzávalók:

2 csokor medvehagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj , 1 kis zacskó parmezán sajt, só, bors
A medvehagymát, parmezánt, olívaolajat, fokhagymát összeturmixszoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ez a pesto.

Elkészítési idő: 10 perc

Brokkolikrémleves

Hozzávalók (4 személyre):

1 zacskó (500 g) Bonduelle fagyasztott brokkoli (vagy friss), 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 leveskocka vagy maradék húsleveslé, petrezselyemzöld, sajt, só, bors, csigatészta vagy csipedli.

Elkészítés:
A brokkolit leöntjük hideg vízzel, vagy maradék húsleves lével, hogy éppen ellepje, csipet sót és leveskockát (víz esetén) teszünk bele. Lassú tűzön megfőzzük. Néhány darabot kiveszünk, beletesszük a tejfölt. Turmixgéppel összeturmixszoljuk, visszatesszük az egész darabokat, megszórjuk petrezselyemzölddel. Ne forraljuk újra, mert a tejföl elválik, és nem lesz olyan sima. Ha kiadósabbra akarjuk, tésztát is teszünk bele, de ezt külön vízben főzzük. Ha kész beleöntjük a tejszint és  összeturmixszoljuk, a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

Megjegyzés:
Hidegen is finom. Aki szereti a brokkolit, nagyon fogja szeretni ezt az egyszerű és finom zöldséglevest.

Elkészítési idő: 25 perc

   
Hússzeletek krumplibundában

Hozzávalók (4 személyre):

10 szelet karaj (de lehet pulyka- vagy csirkemell is), 50 dkg krumpli, 6 db tojás, só, őrölt bors , szerecsendió, őrölt majoranna

Elkészítés:
A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük, jól összetörjük, hogy krémszerű legyen. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. A húst kiklopfoljuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk. A kihűlt krumplit ízlés szerint fűszerezzük, majd a tojásokat hozzáadjuk, és jól elkeverjük (robotgéppel a legkönnyebb). Ezután a húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába mártjuk, és bő, forró olajban, kis lángon kisütjük. Fedő alatt sütjük addig ameddig az alsó fele szép színt kap, majd átfordítjuk, és már nem kell lefedni, így sütjük készre.

Megjegyzés:
Párolt karfiolt is adhatunk hozzá köretként, mert nagyon laktató a bunda miatt, de bármilyen párolt zöldséggel finom.

Elkészítési idő: 30 perc

   
Hagymás fehérpecsenye vajas burgonyával

Hozzávalók (4 személyre):

8 szelet fehér pecsenyének való sertéshús, 3 nagy fej hagyma, kevés olaj, 1 nagy pohár víz, só, bors, steakfűszer

Elkészítés:
A hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, steakfűszerrel megszórjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük. Egy kuktában kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rátesszük a hússzeleteket, és folytonos kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk. Felöntjük egy nagy pohár vízzel, majd lezárjuk a fedőt, és 1 óra alatt (omlós) puhára főzzük az egészet. Vajas sült burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:
A vajas sült burgonyát úgy készítjük, hogy felkockázzuk a burgonyát, 5 percig sós vízben főzzük, majd 1 óra alatt 200 fokon egy jénaiban, vajdarabkákkal megszórva, ropogós-pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

Datolyás süti

Hozzávalók (4 személyre):

A tésztához:
15 dkg rétesliszt, 5 dkg búzadara, 10 dkg zabpehely, 20 dkg cukor, 1 nagy csipet só, 1/2 teáskanál sütőpor, 10 dkg hideg, apró forgácsokra vágott vaj,

A töltelékhez:

25 dkg magozott datolya, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint 1-2 teáskanál citromlé, 7-8 dkg őrölt mogyoró (dióval, mandulával is helyettesíthető)

Elkészítés:
A töltelékhez a datolyát vízbe áztatjuk, alaposan megmossuk. Kb. 10 perc áztatás után leszűrjük, a megadott mennyiségű vízzel felforraljuk. Szinte a teljes mennyiséget magába szívja, nem kell főzni, épp csak egyet forralni. Hozzáadjuk a citrom héját, levét. Botmixerrel egyneművé pépesítjük. A már langyos datolyapéphez keverjük a darált mogyorót. Külön cukrozni nem kell, mert a datolya így is elég édes.

A tészta hozzávalóból a konyhai robotgép segítségével erősen morzsalékos tésztát keverünk. Akkor jó, ha állaga a zsemlemorzsáéhoz hasonlít. Nem kell gombóccá gyúrni, sem megijedni attól, hogy nem áll össze - ez egy morzsás tészta. Kb. 2/3-át beleszórjuk egy előzőleg sütőpapírral bélelt levehető aljú piteformába, evőkanál hátlapjával belenyomkodjuk a formába úgy, hogy a sütőforma peremére is jusson tészta. Ráhalmozzuk a tölteléket, melyet széles pengéjű, vízbe mártott késsel egyenletesen eloszlatunk a tésztán. Erre szórjuk a tészta maradék részét. Épp csak elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A formában hagyjuk kb. 10 percig, majd keskeny szeletekre vágjuk.

Megjegyzés:
Nagyon egyszerű, kiadós, meglehetősen tömény sütemény, szinte keksz állagú, ropogós a tésztája - nem lehet belőle sokat enni, de az az 1-2 szelet, ami tea, kávé mellé lecsúszik, nagyon finom! Napokig őrzi frissességét.

Elkészítési idő: 40 perc

Jó étvágyat kívánunk!

forrás: http://www.mindmegette.hu/

 Az oldal tetejére